Om oss


Stenungekören,

är ett härligt gäng västkustbor från olika orter i den bohuslänska skärgården. Vi består för närvarande av 43 körmedlemmar uppdelade i sopran, alt, tenor och bas.

Vi sjunger både unisont, flerstämmigt, a cappella och solo. Vår främsta genre är rock, pop och musikal men vi har många strängar på vår lyra och sjunger även visa och folkmusik.

Vi har egna musiker inom kören på klaviatur, akustisk gitarr, elgitarr och tamburin. På våra konserter kompletterar vi med inhyrda musiker.


Vi träffas en kväll i veckan och övar körsång. Övningar som mest känns som en slags för-konsert när vår körledare Lennie Andrews tar klaviaturen i besittning ackompanjerat av gitarr och andra instrument, och körens ljuva stämmor. Behöver det sägas att stämningen alltid är hög och att vi alla går hem längtande efter nästa ”konsert”.


Till och med när vi tragglar oss igenom körstämmorna till en ny låt är det roligt. Lennie är en inspirerande körledare som för oss alla framåt på ett lättsamt och lärorikt sätt. Men en kör drivs inte av en enda person, kören är improvisationsrik och kommer också med egna idéer och förslag.


Välkommen till våra konserter,

boka oss för ett framträdande

eller anmäla dig att vara med i kören!Det startade så här......!

Stenungekörens historia


Stenungekören bildades hösten 1977 av Lillanna Johansson och några sångintresserade vänner. Inledningsvis bestod kören av 10 medlemmar under Lillanna Johanssons ledning.

Taube och folkvisor dominerade repertoaren.


År 1980 övertog musikdirektör Bodil Helldén ledarskapet och under hennes ledning genomgick Stenungekören en betydande utveckling.

Bodil Helldén ledde kören fram till år 2000.


Därefter leddes kören av Catharina Christensson fram till år 2006.


Sedan 2007 leds kören av musiklärare Lennie Andrews och har gått från att ha varit en traditionell sångkör till att bli en rock, pop och musikalkör med inslag av traditionella körsånger.

 

  -

Vill du vara med i kören?


Stenungekören övar i Kristinedalskolans musiksal i Stenungsund varje måndag mellan

kl 19.00–21.00, vår och hösttermin.


Vi har ca 25 körövningar per år och ett par helgträffar med olika teman, bl a sångövning med sångpedagog, eller Worksshop med konsert på kvällen (Marstrand)

Vi har inget krav på att man skall veta vilken stämma man tillhör innan man börjar, och inget krav på att man ska kunna noter utan sätter större värde på gehör.Välkommen med din anmälan att vara med i kören! Kontakt

Allmänna frågor

info@stenungekoren.se


Boka kören/bli körmedlem

info@stenungekoren.se


Körledare Lennie Andrews:

0303-77 91 28, 0703-16 79 15


Stenungekörens styrelse


Ordförande:

Lena Ryliden


Sekreterare:

Martina Janson


Kassör:

Annika Wahlstedt


vice ordförande

Stefan Elofsson


Ledamot

Michael Sundqvist


Körledare:

Lennie Andrews